Kuda u šoping u Beogradu?

Možete li da zamislite putovanje bez šopinga? Da li planirate da posetite Beograd i pitate se gde i šta može da se kupi u srpskoj prestonici? Ne brinite #YourSerbiaHost vam priprema seriju tekstova na  temu šopinga. Predložiću vam gde da kupujete odeću, obuću, suvenire, ručnu radinost, antikvitete i još mnogo toga. Današnja tema je konfekcijska garderoba.

Konfekcijska odeća- globalni brendovi

Današnji trend širom sveta su šoping centri, pa i u Beogradu. Novi centri se svakodnevno grade, pa se njihov broj povećava iz godine u godinu. Dok ste u Beogradu definitivno treba da posetite najveći tržni centar u Srbiji i u regionu, a to je Ušće. Po nazivu lako možete da pogodite gde je tačna lokacija ovog tržnog centra, a to je neposredna blizina ušća reke Save u Dunav. Centar se nalazi nedaleko od starog jezgra grada (potrebno je samo da pređete Brankov most), a i blizu novog poslovnog centra prestonice.

U ovom tržnom centru možete pronaći skoro sve poznate svetske brendove kao što su: Mango, Zara, H&M, C&A, New Yorker, Orsay, Levi’s, Massimo Dutti, Guess, Koton, United colors of Benetton, Tom Tailor, Timberland… Ne retko u Ušću je velika gužva, jer ovde ljudi ne dolaze samo radi šopinga, već i zbog društvenog života. Ukoliko planirate ozbiljan šoping, odvojite barem pola dana za ovaj tržni centar.

U manjim tržnim centrima kao što su Delta city, SC Stadion, Aviv park, Zira i dr. ne možete pronaći baš sve svetske brendove koje smo spomenuli u prethodnom pasusu, ali možete da pronađete neke domaće brendove kojih nema u Ušću, a plus je i manja gužva.

Mislim da je uži centar u Beogradu (ulica Kralja Petra, Kralja Milana, Terazije) i glavna pešačka ulica Knez Mihailova bolja opcija za šoping od tržnih centara. Svi globalni i srpski brendovi imaju svoje prodavnice u Knez Mihailovoj ulici ili u neposrednoj blizini. U prilog tome ide i to što šoping možete da kombinujete sa razgledanjem grada. Kada se umorite od kupovine, možete da predahnete u nekom od brojnih restorana ili kafića.  Dok obiđete sve butike i prodavnice stigli ste do kraja Knez Mihailove ulice u tu vam počinje Kalemegdan gde  možete da uživate u fantastičnom pogledu na ušće.

Konfekcijska odeća – srpski brendovi

Obično me interesuje da kupim lokalne proizvode kada sam na nekom putovanju, zato ću vam predstaviti neke srpske brendove. Za neke od njih ste možda več čuli.

MONA

Ova modna kuća proizvodi mušku i žensku odeću od kože i tekstila, kao i veliki dijapazon modnih dodataka od kože. Savršena kombinacija modernog i klasičnog stila za poslovne ljude. Definitivno se najviše ističu svojim kvalitetom i dizajnom kožne jakne i ženske kožne torbe, koje su jednostavno fantastične. Predivnu tašnu sam dobila kao rođendanski poklon od svog supruga, tako da i iz ličnog iskustva mogu da potvrdim koliko su fantastične.

IVKO

IVKO  modna kuća specijalizovana u dizajniranju i stvaranju tkane i pletene odeće visoke klase kombinujući izuzetnu veštinu pletenja sa modernom tehnologijom. U proizvodnji koriste najfinije prirodne materijala i vlakna, stvarajući garderobu za modernu i nezavisnu ženu. Ukoliko volite da budete primećeni i drugačiji, obožavaćete ovu modnu kuću, koja je po svom dizajnu jedinstvena, a inspirisana je tradicionalnim srpskim motivima. Ukoliko niste neki ljubitelj šarenog kolorita, male su šanse da pronađete ovde nešto za vas, ali ako jeste, onda ćete imati problem da odlučite šta da kupite, kao što je imala i jedna naša gošća kada sam je odvela u radnju.

LUNA

Modna kuća Luna dizajnira odeću samo za žene. Modeli su toliko ženstveni, da ćete se osećati kao princeza savremenog doba dok nosite njihove dizajne pravljene za elegantne i sofisticirane žene. Sva odeća se pravi od vrhunskih materijala. U njihovim kolekcijama najviše se ističu haljine i kaputi.

P….S…. fashion

Ova modna kuća se bavi proizvodnjom odeće, modnih dodataka i nakita za urbane i savremene žene. Moderan stil samosvesne i dinamične žene najbolje opisuje modnu liniju ovog brenda. U stanju sam da provedem sata i sate u ovoj prodavnici razgledajući i isprobavajući razne kombinacije.

LEGEND – WORLD WIDE

Ukoliko preferirate više ležernu odeću i džins, ova modna kuća je za vas. Legend dizajnira odeću za muškarce i žene. Farmerke su toliko udobne da u svom ormanu imam nekoliko njihovih modela, a muške džempere često znam da kupim za poklon nekom od muških članova porodice.

Pogledajte i ove srpske brendove:

AMC

Modna kuca Balasevic

Elipsa

Katrin

Nadamo se da ste pronašli nešto za sebe među srpskim brendovima. Pratite nas ukoliko želite da saznate gde u Beogradu možete da kupiti odeću beogradskih i srpskih dizajnera. Najbolje smo sačuvali za kraj.

Ukoliko planirate šoping u Beogradu, a potrebne su vam dodatne informacije na ovu temu, slobodno nam pošaljite vaš upit putem priložene kontakt forme.

* indicates required field
Na priloženoj mapi možete pronaći lokacije tržnih centara i prodavnica brendirane garderobe koje smo spomenuli.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are signed with *